Vanaf 1 januari 2015 treedt de WKR in werking en deze regeling heeft grote invloed op de bedrijfsuitjes.
Het woord ‘bedrijfsuitje’ zegt iets over een beloning voor het personeel. Een bedrijfsuitje is geen must en levert volgens de fiscus ook geen teambuilding of training op, daar zitten ze natuurlijk helemaal naast maar leg ze dat maar eens uit. Ook zegt de WKR, doordat het zich richt op beloning voor personeel, dat belonen van relaties door middel van relatiedagen niet onder de WKR valt. Daar is de eerste maas in de wet. Hoe ziet de fiscus immers het verschil tussen een relatiedag en bedrijfsuitje?
Verder zegt de WKR dat trainingen en opleidingen van en voor het personeel er niet onder vallen. Wanneer een bedrijfsuitje typisch teambuilding is en doordeweeks plaatsvindt in de baas zijn tijd, betekent het dat dit niet onder de WKR valt.
De laatste mogelijkheid om de WKR te elimineren binnen uw organisatie is het oprichten van een personeelsvereniging. Een pv is een eigen instantie die met een bijdrage van de personeelsleden en eventueel een bijdrage van het bedrijf zorgt voor activiteiten, waaronder het bedrijfsuitje.
Dus, organiseert u een bedrijfsuitje in het weekend dan moet u zorgen dat het onder teambuilding, training of vergadering valt of dat u ervoor zorgt dat het onder de personeelsvereniging valt. Alles wat door de weeks, in de baas zijn tijd valt, valt niet onder de WKR.
Meer informatie leest u op de website van de Belastingdienst, raadpleeg uw accountant of bel ons even op.
(Tekst oorspronkelijk van SOS events)