Winterfeest met Easyfairs

25 januari was het zover, een feestje waar onze instructeurs bij Expert in Actie naar uitkijken. We mochten weer op stap met Easyfairs/Evenementenhallen. En ook dit jaar was het weer een knaller van een weekend.

Het begon een beetje nat met regen op de aankomstavond, de fakkeltocht werd daarom iets ingekort, maar werd zeker niet minder spectaculair. Op een mooie plek langs het meer, beschut onder wat bomen en onder het genot van een drankje, kon er genoten worden van een knallende vuurwerkshow.
Na de show werd er nog lekker wat gekletst en gedronken en wilden er een aantal nog wel een stukje verder wandelen, de rest dook lekker de bar in. Daar was de accordeonist aan het spelen dus daar werd al snel ingehaakt. De sfeer zat er de eerste avond al goed in.

De volgende ochtend stonden er twee bussen klaar om iedereen naar Winterberg te vervoeren. Iedereen die stond te springen kon de eerste bus in en direct vertrekken. De tweede bus vertrok iets later, maar ook daar had iedereen er zin in. Aan de rand van Winterberg werden eerst nog de mensen afgezet die een huifkartocht met paarden gingen maken. Gezellig met Max direct al aan de glühwein, of gingen de meesten toch voor de warme chocomelk?
Alle ski’s en snowboards stonden onderaan de piste al te wachten op de groep. Vrij skiers/snowboarders kunnen met materiaal en skipas gewapend direct de piste op. Degenen die zich hadden opgegeven voor les werden verdeeld in groepen en doken ook de sneeuw in.

Bij de lunch werden de eerste avonturen gedeeld. De sneeuw was beter dan verwacht en het gebied toch ook best groot. Helaas hadden we ook al een pechgeval. Roy had een flinke smak gemaakt en moest voor de zekerheid toch maar even naar het ziekenhuis. (Roy we willen je via deze weg nogmaals van harte beterschap en een spoedig herstel wensen).

Na alle schnitzels was iedereen er weer klaar voor en kon het middagprogramma beginnen. Voor degenen die niet de piste op gingen, of ‘s middags iets anders wilden doen kon er gewandeld of gestept worden met de E-steps. De wandeling slingerde langs de verschillende pistes dus er was genoeg te zien. De stepgroep ging met hun Fatmax E-steps op verkenningstocht door Winterberg. Dwars door de winkelstraat, langs de bobbaan waar jongeren aan het trainen waren voor een kwalificatietoernooi rodelen. Vervolgens nog even omhoog naar de springschans. Die sneeuw maakte het steppen wel wat moeilijker.

Bij de apres-ski vond iedereen elkaar weer en kon er lekker een drankje gedronken worden met een stukje pizza erbij.
Daarna terug naar het hotel, snel een mooie dirndl of lederhosen uitzoeken en omkleden voor het feest.

Met z’n allen weer de bussen in en op naar de Hohe Lied. Daar stond het buffet al klaar, maar er moest toch echt eerst even gedanst worden hoor. Nog even met z’n allen een ‘hart onder de riem’ filmpje voor Roy maken en daarna lekker eten.

Na het eten was er een eerste montage te zien van de filmbeelden die Marko tijdens het weekend heeft gemaakt. Iedereen is hem wel tegengekomen, in de lift, bij de bar, op de piste, op de step.
Maar na het filmpje was het toch echt tijd om de voetjes eens flink van de vloer te krijgen. En dat lukte goed. De dansvloer liep vol en is tot het einde toe niet meer leeg geweest. Eigen DJ Tom zorgde er voor dat de hele tent stond te springen.
Wat kunnen jullie toch lekker feestvieren Easyfairs!

De volgende ochtend was voor de een wat zwaarder dan de ander. Maar toch zat de club uiteindelijk weer in de bussen. Op naar de top voor een sneeuw vijfkamp. Oke, driekamp. Maar dat mocht de pret niet drukken en voor een aantal was dat misschien ook wel genoeg.

Het weekend werd afgesloten met een lunch in het hotel. Een aantal moesten zich voorbereiden op een terugrit met eigen vervoer. Terwijl anderen zich klaar maakten voor een fijn slaapje in de bus.

Lieve mensen van Easyfairs/Evenementenhallen we hopen dat jullie een topweekend hebben gehad. Wij vonden het in ieder geval weer een groot feest met jullie.

Liefs,

Brenda, Carolien, Daan, Marko, Max, Moena en Paul

Heb je het ook naar je zin gehad?
Top, daar doen we het voor, maar wil je dan wellicht ook een recensie plaatsen, dat is voor ons namelijk heel belangrijk.
Dat kan je hier op onze site doen of hier op Facebook.