Het Wintersport Weekend van Primera

Op 19 januari druppelden een voor een alle mensen van Primera het Hennesee hotel binnen. Monique en Maresa stonden er al helemaal klaar voor. Iedereen kon inchecken en als ze er klaar voor waren naar de skiverhuur. Daar stonden alle ski- en snowboardschoenen al klaar om gepast te worden, onder begeleiding van accordeonmuziek.

Wie bijtijds was had zelfs nog tijd voor een drankje voor de eerste echte activiteit op het programma stond. Anderen moesten wat meer haasten. Alle Nederlanders wilden dit weekend naar Winterberg natuurlijk, dus het was nogal druk geweest op de weg.
Uiteindelijk zat iedereen in de bus. Bij het Hennesee hotel lag dan misschien nog geen sneeuw, maar een aantal meter hoger wel. En een fakkeltocht door een besneeuwd bos blijft toch het mooist.

Bovenaan een prachtig wit bospad stapte iedereen uit en druppelde achter elkaar aan de sneeuw in. Bij de eerste bocht kon iedereen die wilde een brandende fakkel meenemen. Het pad liep alleen maar naar beneden, dus iedereen had voldoende energie om lekker te kletsen en sneeuwballen te gooien. Beneden stonden kampvuren klaar bij de bradwursten foodtruck. Voor iedereen lekker wat te drinken en te eten, terwijl het weer ging sneeuwen.
Bij terugkomst in het hotel zat Joost al met zijn gitaar klaar in de bar. Een voor een schoof iedereen daar binnen en haakte in bij de meezingers.

De volgende ochtend stapte de hele groep de bus in en vertrok naar Winterberg. Alle ski’s stonden al opgesteld. Iedereen die zelf het gebied in wilde kon direct vertrekken. Alle lessers werden onderverdeeld in groepjes en gingen ook op pad.
De wandelaars startten met een kort ritje op de Fatmax E-step voor wie dat wilde. Uiteraard gevolgd door een kleine fotosessie. Daarna trokken zij de sneeuwschoenen aan en vertrokken ook voor een flinke dosis sneeuwpret.

Bij de lunch vond iedereen elkaar weer terug en konden de eerste avonturen uitgewisseld worden. Na de schnitzels had iedereen weer voldoende energie om de middag aan te kunnen.
Alle skiërs en snowboarders gingen de piste weer op en de wandelaars maakten een korte tocht richting de arrenslee, net buiten Winterberg.
Helaas kwam er voor Hielco na de lunch al snel een einde aan de sneeuwpret. Schouder uit de kom, wat een pech. (Hielco we hopen dat je een spoedig herstel hebt!)

Aan het einde van de middag druppelde iedereen weer binnen bij de apres-ski. Tijd voor een aantal welverdiende drankjes. Voor de hele groep naar het restaurant vertrok moest er natuurlijk wel eerst nog even gesleed worden. Bij de een ging het soepeler dan de ander, maar iedereen kwam beneden. Sommigen zelfs twee keer.
Bij restaurant de Dorf Alm hadden we de hele bovenverdieping voor onszelf, inclusief muzikant. Na het eten begon het feestje al direct weer en werden de eerste polonaises van de avond alvast gelopen.

Maar het grote feest barstte pas echt los in de Klabauterman in het hotel. In fantastische outfits kon er lekker gefeest worden.

De volgende ochtend valt dan toch wat zwaarder voor sommigen. Maar het merendeel wist zich toch voldoende op te laden om deel te nemen aan de worstworstelkampioenschappen. Slee-estafettes, sumoworstelen, bubbelvoetbal, worstmeppen en worsthangen, het ging er fel aan toe. Maar aan het einde was de winnaar toch overduidelijk, alles gewonnen, team 8 ging er met de beker vandoor. Tijd voor nog een laatste drankje en uiteraard een worstje.
Daarna komt het grote afscheid en stapt iedereen weer de auto in. Terug naar huis.

Lieve mensen van Primera, we hopen dat jullie een heel fijn wintersportweekend hebben gehad. Wij vonden het in ieder geval heerlijk om met jullie de sneeuw in te duiken.

Liefs,

Cynthia, Karen, Marjon, Moena, Paul en Sytze

Heb je het ook naar je zin gehad?
Top, daar doen we het voor, maar wil je dan wellicht ook een recensie plaatsen, dat is voor ons namelijk heel belangrijk.
Dat kan je hier op onze site doen of hier op Facebook.