Edmund en zijn korfbalvrienden op een sportief ski en snowboard weekend….!!!!

Wat een leuke verrassing was het, toen wij hoorde dat Edmund weer een sportief ski en snowboard weekend had geboekt bij Expert in actie. Toen de vraag aan ons gesteld werd of we deze groep weer wilde begeleiden konden wij alleen volmondig ja zeggen.

De dames  en heren kwamen zaterdags al vroeg in de ochtend aan en ik hoorde mijn naam al uit volle borst door Edmund geroepen, het feest kon beginnen…..

Al snel werd ons duidelijk gemaakt dat er een nieuwe coach was aangetrokken voor het korfbalteam en dat deze coach “wel” het hele weekend aanwezig zou zijn…. en dat was hij….

Na een ontvangst met koffie en thee was het tijd om de ski en snowboardspullen van de verhuur in ontvangst te nemen en richting de piste te gaan voor het sportief ski en snowboard weekend. Voor het ochtendprogramma was er met elkaar besloten dat de groep in drieën gesplitst zou worden, zodat  Pim en Maurice een snelcursus skiën konden krijgen, Menno en Paul hun skills weer een beetje konden ophalen met Arjen en de rest van de groep zou gaan vrij skiën en dit alles, omdat we s ’middags als 1 team door het gebied van Winterberg wilden gaan skiën. Al snel bleek, dat Pim en Maurice natuurtalenten waren wat betreft het skiën en dat we de uitdaging voor de middag wel zouden gaan halen.

Na een voedzame lunch en wat drankjes, was het tijd om met zijn allen het gebied in te gaan, maar wat bleek, de coach was in geen velden of wegen te bekennen….. zou ook deze coach zijn team in de steek laten…. gelukkig niet, hij bleek alvast een keertje de Rauhe Bush afgeskied te zijn en sloot gelukkig weer aan.

Voor de meeste in de groep geldt, dat skiën of boarden echt super tof is maar dat het après-skiën toch echt nog iets leuker is, wat resulteerde in een vervroegd bezoek in de Chaletl voor een aantal van de groep waar later een heerlijke plaatpizza klaargemaakt werd voor ons. Na deze heerlijke warme snack, zo snel mogelijk richting de Brabander voor het echte apresskigevoel, volgens de korfballers.

Om 20:00 uur was er gereserveerd voor het diner bij de Dorfalm, dus zo laat mogelijk de Brabander verlaten een ultra snelle incheck in het hotel, zodat we op tijd bij het restaurant zouden zijn en dat het douchen en omkleden later die avond dan wel kwam, of helemaal niet, dat kon dan wel tijdens het eten besproken worden….maar dat het après-skiën ook voortgezet zou worden na het eten dat stond als een paal boven water.

De volgende morgen zagen de meeste atleten van het korfbalteam er best fris en fruitig uit, 1 iemand iets minder fruitig, ik noem geen namen….. Om 10:00 uur zou het programma Winterberg in beeld beginnen, als afsluiter van dit weekend.
Na een uitleg van het spel, zijn de teams met een camera en een routekaart in de hand op pad gegaan om de meeste punten te behalen voor zijn of haar team. Op 3 verschillende locaties in Winterberg stonden diverse uitdagingen klaar, waarbij de teams tegen elkaar moesten strijden. Soms met een beetje duw en trekwerk en wat stoten onder de gordel is er dan toch een duidelijke winnaar naar voren gekomen, n.l. het team van Andre, goed gedaan !!!

Rond het middaguur kwam er dan toch echt een einde aan dit, voor ons geslaagde weekend met sportieve, gezellige en enthousiaste mensen.

Edmund, Peter, Menno, Andre, Paul, Pim, Maurice, Bas Laura, Roos en Simone wij hebben weer genoten van jullie, wellicht tot volgend jaar op de Loosdrechtse plassen.

Groetjes,

Arjen en Danielle

[social_buttons]