Skiën met slecht weer, in de regen, ja hoor, geen probleem

Slecht weer bij het skiën, dat kan niet leuk zijn, dat wil niemand, maar helaas gebeurd het wel eens in Winterberg.

Wat ons opvalt is dat wij Nederlanders daarin wel heel bijzonder zijn. Als het zo is dat het regent gaan onze gasten gewoon de piste op, skibroek aan, regenbroek er overheen en gaan met die lange latten. Tijdens de lunch iedereen helemaal nat, snel voor de warme houtkachel, droge handschoenen aan en ge

woon weer naar buiten. De Duitsers verbazen zich er altijd over dat wij Nederlanders gewoon doorgaan, Ihr seit Verruckt, zeggen ze dan.

Mij verbaasd het ook, er zijn betere dagen om te skiën, maar ja, als je er toch bent dan kan je wel gaan klagen over de regen maar skiën is veel leuker dan klagen. Daarnaast, de pistes zijn heel rustig, dat is ook wat waard, en de sneeuw die glijdt heel lekker, zeker voor de beginners.

 

Bedrijfsuitje Winterberg van Kanon in de regen

Onlangs was het bedrijf Kanon weer bij ons in Winterberg voor het ski-uitje van het bedrijf. En dit keer regende het, af en toe zat er wat wits tussen de druppels, maar het was vooral nat.
De foto`s van de dag zeggen wel genoeg, erg nat maar met een grote glimlach, dat is toch gaaf. Daar doen wij het voor en de volgende keer gewoon weer met een zonnetje.

 

Service bij slecht weer, regenkleding, warme laarzen en droge handschoenen

Doordat wij het hele jaar door buiten werken hebben we allerlei verschillende soorten weer. Van heerlijk zonnig tot drijfnat, met onze waterdichte regenbroeken hou je het veel langer vol. Zijn je handschoenen doorweekt, geen probleem, we hebben altijd reserve handschoenen mee, wel 50 paar. En ga je wandelen? Trek dan onze warme waterdichte laarzen aan en je weet zeker dat het goed komt.

 

Slecht weer en wat te doen ligt ook aan de groep

Wij hadden gelijk tijdig nog een aantal groepen in Winterberg, sommige kozen ervoor om een aangepast programma te doen, dat is ook goed. Dat kunnen wij zonder probleem verzorgen.
In de middag hadden wij bijvoorbeeld een groep die binnen allemaal leuke spellen hebben gedaan in de skihut.

Zin in een leuk uitje, ook al is het slecht weer, kom verder.