Dik pak sneeuw voor het bedruifsuitje van Flynth

 

Vrijdagavond 15 december was het zo ver. We mochten de mensen van Flynth ontvangen bij de Hunaustuben in Bodefeld.

Het was vrij rustig geweest in de bus, maar eenmaal buiten vlogen al snel de eerste sneeuwballen in het rond.

Inchecken, een hapje en een drankje en daarna nog even een frisse neus halen. Tijd voor de fakkelwandeling. Wie wilde mocht een fakkel aansteken en daarna in stoet vertrekken. Een stuk door het dorp, toen een pittig klimmetje, maar daarna op een prachtig bospad een witte wereld in.

Aan het einde werden we opgewacht door Marjon die al klaar stond met de schnaps en een kampvuurtje. Ook konden de eerste sleeritjes gemaakt worden.
Daarna was het echt tijd om de bar in te duiken en naar wat wij hebben gehoord is dat nog een erg gezellig avond geweest.

De volgende ochtend opstaan is dan niet voor iedereen even makkelijk. Sommigen had daar letterlijk wat hulp bij nodig. Maar uiteindelijk is ook dat allemaal gelukt.
Nog even langs de skiverhuur en daarna op naar Winterberg.

De wandelaars konden direct uitstappen bij de arreslee, waar de paarden nog moesten worden ingespannen. Maar de flinke lading sneeuw die de afgelopen weken is gevallen zorgde voor een mooie toch door een volledig wit landschap. De paarden hadden er zin in en de sneeuw kraakte onder de sledes.
De rest reed door naar de Brabander waar de skipassen werden uitgedeeld en de lessen begonnen. De snowboarders waren in goede handen bij Cleo, al werd het al snel een privéles voor Ferry. En het klasje van Marjon kwam tegen het einde van de ochtend al soepel naar beneden met z’n allen.

Voor de lunch verzamelden we weer allemaal bij de Brabander waar gekozen kon worden uit saté of schnitzel.
Na de lunch ging iedereen vol enthousiasme weer de piste. Helaas in Wendy’s geval met iets te veel enthousiasme, zij kwam al snel hinkelend weer naar beneden. (we hopen dat het inmiddels weer beter gaat!)
De wandelaars zijn met een ietwat gewijzigde samenstelling op tourtocht langs een aantal verschillende pistes gewandeld. Waarbij een enkeling zich zelfs aan de sneeuwschoenen waagde.

Vanaf 16.00 kon het materiaal weer ingeleverd worden waarna een aantal direct de apres-ski in doken, maar een grote groep toch nog weer de piste omhoog liep, dit maal met een slee in de hand. Eerst een flugeltje en daar na lekker na beneden. Er begonnen kleine treintjes, twee mensen, drie mensen. Maar dat groeide al snel door. Nog een flugeltje en daar gingen treintjes van zes of zeven man naar beneden. Het laatste treintje telde er een stuk of twaalf, helaas ontspoorde die halverwege. Maar leuk was het wel.

Daarna met z’n allen de apres-ski in en daar was het feestje al begonnen. Lekker inhaken en mee doen. Het enige nadeel is alleen wel dat dat uurtje dan zo omvliegt.
Maar even terug naar het hotel om te douchen en om te kleden was toch ook wel fijn.
Voor het diner reden we weer terug naar Winterberg. In de Dorfalm weten ze in ieder geval een echt Duits sfeertje neer te zetten.

Na het eten begonnen de wangetjes bij een aantal wel te gloeien en klonk de bus naar het hotel wel als een goed plan. In het hotel werden nog lekker een aantal drankjes gedaan voor de bedjes werden opgezocht.

De rest bleef nog wat langer in Winterberg. Het grootste feest was nog in de Brabander te vinden, maar ook hier, was het duidelijk, we zitten nog aan het begin van het seizoen. Toch werden er ook hier nog lekker wat drankjes gedronken en gingen er ook nog wat voetjes van de vloer.
De taxi’s terug waren nog een leuke uitdaging, maar uiteindelijk is iedereen toch weer veilig thuisgekomen.

Op zondagochtend stond er nog een wandeling op het programma. Toch nog even een frisse neus en wat beweging voordat iedereen weer de bus in klimt. Op Daan na, zag iedereen dat wel zitten. Al hebben een paar misschien nog wel even getwijfeld aan hun keuze, bij het begin van het wandelpad. Welk pad? Nou precies, waar was dat pad? Ergens onder iets van 80cm sneeuw. Dat was wel even klunen aan het begin. Gelukkig werd het pad daarna een stuk beter begaanbaar en kwamen we in een prachtig wit bos terecht.

Uiteraard vlogen er wat sneeuwballen in het rond en werd er hier en daar een tak met sneeuw naar beneden getrokken. Maar weet bij wie je het doet, want Dominique legt jullie zonder moeite plat in de sneeuw heren. Na ongeveer een uur wandelen kwamen we weer terug bij het hotel. Even snel omkleden nog en daarna kon iedereen de bus in. Was er nog iemand wakker tegen de tijd dat jullie de snelweg op reden?

Lieve Mensen van Flynth wij hopen dat jullie een heel fijn weekend in de sneeuw hebben gehad. Wij vonden het in ieder geval heel gezellig met jullie.

Groetjes van Cleo, Marjon en Moena

Heb je het ook naar je zin gehad?
Top, daar doen we het voor, maar wil je dan wellicht ook een recensie plaatsen, dat is voor ons namelijk heel belangrijk.
Dat kan je hier op onze site doen of hier op Facebook, dank je wel.