Winterberg tweedaagse met transportbedrijf Jos H. Brouwer & Zonen

Op 3 februari mochten we Jos H. Brouwer & Zonen ontvangen in Winterberg.
Bij aankomst stond de koffie en thee al klaar en konden de skiërs en snowboarders al snel de piste op. Het grootste deel reed nog een stukje verder met de bus en stapte uit bij de paardenboerderij.
Daar kon gekozen worden uit een tocht met een huifkar of een ritje op de Fatmax E-step. De eerste sneeuw kon geproefd worden.
Daarna stond de bus alweer klaar om de groep naar de Troll Brouwerij in Medebach te brengen. Hier volgde een rondleiding en uitleg over het brouwproces. En aansluitend was het natuurlijk tijd om de biertjes te proeven.

’S Middags was er voor de brouwerijgroep de keuze uit Fatmax E-steppen, wandelen of vrij programma. De skiërs en snowboarders gingen weer lekker de piste op.
De steppers zijn eerst de hele bobbaan af gestept en daarna weer omhoog. Dat was wel een klimmetje. Toen ook nog omhoog bij de schans, jullie mogen best trots zijn op jullie zelf!
Omdat een deel van de groep bij de brouwerij had geluncht en een ander deel bij de piste. Was het echt weerzien pas tijdens de apres-ski aan het einde van de middag. Daar smaakten de drankjes toch ook wel erg goed, zeker met een stukje pizza erbij.

’S Avonds moest het avondeten nog even verdiend worden door middel van een wandeling naar een berghut. Het was even een klimmetje maar de fakkels en sneeuw maakten er wel een mooi plaatje van.
In de berghut stond het buffet al klaar en ook de tap bleek te werken. Na het eten werd er gekletst en zelfs hier en daar een dansje gewaagd.
Om kwart over elf reed de bus weer terug naar het hotel. Voor een aantal een goed moment om lekker naar bed te gaan. Het was al met al toch een flink lange en fysieke dag. Anderen doken nog even de hotelbar in waar al een gezellig feestje gaande was.

Op zondag stond er nog een zeskamp op het programma. In zes teams werd er gestreden om de beker. Het bierpulschuiven ging de groep wel aardig af. Met vaste hand werden de jengablokken een voor een uit de toren verwijderd. En de ene nijntje na de andere haai werd ondersteboven geschoten met pijl en boog.
Dan is het tijd voor een koffiepauze en een groepsfoto.
De tweede ronde bestond uit hints, een broekenrace en katapultschieten. Terwijl de tennisballen door de lucht vlogen braken anderen hun hersenen over een tangrampuzzel en werden er telkens nieuwe manieren bedacht om ‘op z’n pik getrapt’ uit te beelden.
Uiteindelijk bleek team vier toch niet te verslaan en gingen zij er met de beker vandoor.

Na de lunch is het dan alweer tijd om de bus in te stappen.

Lieve mensen van Jos H. Brouwer & Zonen, we hopen dat jullie een fijn weekend hebben gehad. Wij vonden het in ieder geval gezellig met jullie.

Liefs,

Carolien, Daan, Daisy en Moena

Heb je het ook naar je zin gehad?
Top, daar doen we het voor, maar wil je dan wellicht ook een recensie plaatsen, dat is voor ons namelijk heel belangrijk.
Dat kan je hier op onze site doen of hier op Facebook.