November 2023, de voorbereiding voor het winterseizoen is in volle gang. Expert in Actie zorgt ervoor dat haar instructeurs blijven leren door o.a. een trainingsweekend voor instructeurs te organiseren. Tijdens dit weekend bezoeken we verschillende locaties, trainen we de instructeurs en bereiden we ze voor op eventuele ongevallen door middel van een uitgebreide veiligheids- en EHBO-training.
Ook zorgen we voor onze eigen teambuilding en bouwen we natuurlijk een feestje! (Expert in Actie organiseert niet voor niks de gezelligste bedrijfsuitjes in Winterberg.)

De EHBO-training

Een ongelukje op de piste kan helaas gebeuren en daar willen de instructeurs van Expert in Actie goed op voorbereid zijn. De instructeurs volgen tijdens het instructeursweekend een volledige EHBO-cursus door een NIBHV erkende EHBO-docent gespecialiseerd in buitensporten.

Ter voorbereiding op het weekend moeten de instructeurs eerst de online theorie doornemen en een toets afleggen. De theorie wordt in praktijk gebracht met specifieke EHBO-oefeningen, reanimatietraining en AED gebruik en opdrachten op en om de piste.

Samen met de Bergwacht van Winterberg worden op de pistes rond Winterberg scenario’s geoefend, die de instructeurs van Expert in Actie in staat stellen professioneel en effectief hulp te verlenen bij ski-ongevallen, acute onwelwordingen of andere calamiteiten. Ook leren de instructeurs de hulpverlening af te stemmen met de werkwijze van de hulpdiensten. Na afloop en natuurlijk na goed gevolg ontvangen de instructeurs een officieel outdoor EHBO-diploma.

Instructeur Eline
“EHBO-training is erg belangrijk, vooral het jaarlijks blijven herhalen. Deze EHBO-training met Expert in actie is erg gevarieerd en je bent er een heel weekend mee bezig. Ik heb super veel geleerd, met name het oefenen van ongevallen in de sneeuw. Het voelt fijn om alles weer herhaald te hebben.”

Eigenaar Paul Vahl
“Ik vind het heel belangrijk dat mijn instructeurs het beste van het evenement maken. Zij verzorgen voor de gasten een onvergetelijke dag of weekend. En daar hoort ook een stuk veiligheid en EHBO-vaardigheid bij. Zowel op het strand, in de sneeuw als op een mooie zomerse reis naar Kroatië, er kan iets gebeuren.”