Top weekend Wintersport met collega’s

In het weekend van 12-14 januari 2024 ontvingen we de gezellige groep van Sterk BV uit Drachten/Bunschoten in Winterberg. 48 man en vrouw sterk stapten vrijdagavond uit de bus in het winterwonderlandschap van het pittoreske dorpje Bödefeld, vlak bij Winterberg. Ze vielen met hun neus in de boter aangezien er nét een vers laagje sneeuw was gevallen. Na het inchecken in Landhotel Alberts, een karakteristiek Sauerlands familiehotel (zie filmpje), doken ze meteen de ‘Stube’ in voor een gezellige avond aan de bar.

Skiën en snowboarden in Winterberg

Na een heerlijk Sauerlands ontbijt de volgende ochtend, konden alle gasten direct doorlopen naar de ski-verhuur even verderop om hun ski- en snowboardmateriaal te passen. Om 10 uur stond iedereen onderaan de piste in Winterberg klaar om te beginnen aan een leuke dag in de sneeuw. Een deel van de gasten kreeg skiles van instructeur Bas. Carolien nam de beginners in het snowboarden onder haar hoede. En de gevorderde skiërs gingen zelfstandig op pad om het uitgebreide Wintersportgebied Winterberg te verkennen. De condities waren opperbest met een vers laagje natuursneeuw.

Wandelen en e-steppen door de sneeuw

De mensen die het alternatieve programma hadden geboekt gingen op pad met Paul voor een prachtige wandeltocht door Winterberg en omgeving. Aangezien Paul al zijn hele leven in het gebied komt en er ook een een tijd heeft gewoond weet hij altijd veel te vertellen over Winterberg en omgeving.

Tijdens de lunch kwamen skiërs en wandelaars weer gezellig bij elkaar in de gezellige lunch-chalet onderaan de beginnerspiste, exclusief voor de groep gereserveerd. Na een lekker Duitse Schnitzel mit pommes of het vegetarische alternatief, ging iedereen weer op pad.

Voor de niet-skiërs stond in de middag e-steppen met de Fat Max E-steps op het programma. Met de grote steps met all-weather tires rijd je gemakkelijk door de sneeuw. Paul nam ze mee op een prachtige route door de heuvels en bossen van winters Sauerland.

 

Après-ski en sleëen

Na alle activiteiten kwam iedereen om 16.00 uur weer bij elkaar in de gezellige Alm Salettl onderaan de piste. Behalve getalenteerd in skiën en snowboarden bleken de medewerkers van Sterk BV ook uitermate goed in après-skiën. Ze maakten er een gezellig feestje van en instructeur Bas kroop achter de bar om zich met de muziek te bemoeien. Ondertussen gingen Paul en Carolien rond met een lekkere pizza-snack.

Om 18.30 stond de bus voor om iedereen weer terug te brengen naar het hotel, maar niet vóórdat we nog even met z’n allen naar boven klommen voor een afdaling op de bilslee! jihaa! Sleëen alsof je leven er vanaf hangt.

Diner en fakkeltocht

In het hotel kon iedereen zich even opfrissen voor het diner. Vanaf 19.30 stond een heerlijk Sauerlands-buffet klaar.
Om 22.00 uur gingen de jassen en sneeuwboots weer aan voor een opfrissende fakkelwandeling. Gewapend met wax-fakkels klommen we door het bos gezamenlijk de Kreutzberg op, waar Paul met zijn zoon Stan ons opwachtten met schnapss bij het kampvuur. Onder het genot van een glühwijntje, Jägerthee of bakje koffie genoten de collega’s van Sterk van het uitzicht, de warmte van het kampvuur en de gezelligheid met elkaar.

Na een groepsfoto, daalden we weer af naar beneden naar het hotel, terug naar de bar of lekker onder de wol. Sommigen hebben het nog laat gemaakt…

Auf Wiedersehen

De volgende ochtend na het ontbijt was het alweer tijd om naar huis te gaan. De bus reed voor en iedereen kreeg een lunchpakketje mee voor onderweg.

Lieve mensen van Sterk B.V., we vonden het heel gezellig om jullie bij ons in Winterberg te hebben. We hopen dat iereen het naar zijn zin heeft gehad. Daar leek het wel op!

Graag tot ziens bij Expert in Actie !
Groeten van Paul, Carolien, Bas (en Judith en Stan waren er ook even bij)

Heb je het naar je zin gehad?
Top, daar doen we het voor! Zou je dan wellicht ook een recensie willen plaatsen, dat is voor ons namelijk heel belangrijk. Dat kan je hier op onze website bij het contactformulier of hier op Facebook.