Sneeuwpret in Winterberg met de personeelsvereniging van gemeente Zuidplas

Op vrijdag 9 februari mochten we medewerkers van de gemeente Zuidplas met hun aanhang ontvangen. Ze stapten de bus uit in het centrum van Winterberg en konden zo aanschuiven aan het lunchbuffet in restaurant Korn Kurparkstuben.

Na de lunch was het tijd voor een frisse neus en verkenning van Winterberg. Onderverdeeld in vier teams ging de hele groep op pad. Het was even oriënteren maar daarna kon er tegen elkaar gestreden worden bij de verschillende spellen. Wie is er het best in puzzelen? Hoe lukt het met blokkentorens bouwen? En kwamen de ballen uit de katapult een beetje gericht aan?
Het (schijnbaar) populairste spel was dan weer niet voor de punten, maar het was lachen gieren brullen geblazen bij het sleeën.
De puzzeltocht door Winterberg eindigde bij de skiverhuur waar iedereen vast materiaal kon laten aanmeten voor zaterdag. Missen er nou ineens nog negen mensen? Oh nee, dat zijn de langlaufers die een alternatief programma doen zaterdag. Pfieuw. Gelukkig was Annemarie wakker.

Daarna op naar het Hennesee Hotel in Meschede. Na het inchecken en eventueel even omkleden is het tijd voor een gezellige borrel in de bar en aansluitend een buffet in het restaurant van het hotel.
’S Avonds staat er nog een fakkelwandeling op het programma. In een lange slinger met fakkels een tocht langs het meer. Op het eindpunt brandde het kampvuur al en stonden de drankjes klaar. Genieten van een mooie heldere sterrenhemel.

De volgende dag is het weer tijd voor sneeuwpret. De beginnende skiërs maken onder begeleiding van Judith hun eerste meters op de piste. Omdat er toch wel een aantal in de groep hadden aangegeven dat ze al jaren niet meer op de latten hadden gestaan, ging Paul met een groep gevorderde skiërs op stap. Toch wel fijn om weer even met wat hulp het skiën weer op te pakken.
De rest maakte in de ochtend een mooie wandeling door de bossen en langs de pistes met Daphne.

Bij de lunch kunnen de eerste avonturen uitgewisseld worden en gaan de schnitzels er goed in. Met nieuwe energie begint iedereen aan het middagprogramma. De skiërs gaan met z’n allen weer de piste op, maar voor de wandelgroep van de ochtend staat nu het Fatmax E-steppen op het programma. Even oefenen op de parkeerplaats en in de sneeuw, daarna echt op tocht. Winterberg uit en de bossen in. Verdwijnen in een prachtige witte wereld en het steppen gaat zo makkelijk. Natuurlijk nog wat mooie foto’s shoots doen en dan is het alweer tijd om terug richting de piste te gaan. De eerste skiërs stappen af en zijn ook al wel toe aan de apres-ski. Een voor een schuift iedereen daar naar binnen. Op één na. Waar is Arie?
We maken ons met z’n allen toch wel een beetje zorgen, want hem bereiken kunnen we niet. Er zal toch niks gebeurd zijn?
Dan komt de verlossende foto door. Arie is aangekomen bij de skiverhuur. De liften terug waren druk geweest. Het was een lange en vermoeiende dag geweest, maar zo heerlijk!

Een aantal dames kon geen genoeg krijgen van het sleeën en besloten tijdens de apres-ski dat er toch echt nog weer gegleden moest worden. Een voor een naar beneden, een aantal treintjes, ze kregen er geen genoeg van.
Dan is het alweer tijd om naar restaurant de Dorf Alm te vertrekken voor het avondeten. Maar eerst nog een groepsfoto. En een laatste slee rit met z’n allen. Afscheid nemen van de sneeuw.
Want na het diner in de Dorf Alm staat buschauffeur Marco alweer klaar om iedereen terug naar Nederland te rijden. Tijd om afscheid te nemen van Winterberg.

Lieve mensen van gemeente Zuidplas, we hopen dat jullie een heel fijn weekend met veel sneeuwpret gehad hebben. Wij vonden het in ieder geval heel gezellig met jullie.

Liefs,

Danielle, Daphne, Judith, Moena en Paul

Heb je het ook naar je zin gehad?
Top, daar doen we het voor, maar wil je dan wellicht ook een recensie plaatsen, dat is voor ons namelijk heel belangrijk.
Dat kan je hier op onze site doen of hier op Facebook.