Ski weekend Winterberg Korfballers

Expert stond de groep al op te wachten op de besneeuwde parkeerplaats bij de skiverhuur. Iets later dan verwacht kwamen zij aan maar het te laat komen mocht een goede reden hebben want het sneeuwde de ochtend flink door. Na snel een kop koffie gedronken te hebben is het skimateriaal bij elkaar gezocht en kon er met frisse zin richting de piste gegaan worden. Voor de ochtend werd er afgesproken dat de reeds ervaren skiërs het gebied alvast gingen verkennen zodat de 3 mannen die een sneltreincursus skiën voor beginners kregen s ’middags konden aansluiten bij de vriendengroep.

Om half 1 werd er geluncht bij de Rauher Busch en kwamen de eerste stoere verhalen op tafel. Het meest stoere verhaal (berust op waarheid) is dan wel dat de 3 mannen die bij Arjen en Danielle achter bleven, in 2 uur tijd waren doorgegroeid van beginners tot gevorderde skiërs. De rest van de groep wilde dat natuurlijk eerst met eigen ogen zien en dat hebben ze geweten…in 2 uurtjes tijd hebben we met zijn allen het hele gebied van Winterberg doorkruist en is zelfs nog door een aantal de zwarte piste bedwongen.

Om een uurtje of 4 brak wel het belangrijkste moment van dit weekend aan, nl het après-skiën. Na vlug een stuk pizza te hebben gegeten en een bliksem bezoek van hun coach zijn we richting de apres-skihut gegaan van de Brabander. Daar was het feest flink los gebarsten en proefde naar meer…. Helaas was het sávonds in de Brabander een stuk rustiger maar dat heeft de pret volgens mij niet mogen drukken.

Na een heerlijke nacht in het mooie Hotel Nieder, stond er een gps-tocht op het programma. De groep werd democratisch in tweeën gesplitst en de groepen mochten ieder 10 minuten na elkaar vertrekken. Bij ieder wavepoint stond er een opdracht klaar voor de groep en deze werden naderhand door ons beoordeeld. Het katapult sneeuwbalschieten gaf een hilarisch tafereel en we zijn blij dat we dit vast hebben kunnen leggen d.m.v. wat foto’s.

Ter afsluiting stond er een heerlijke lunch te wachten bij Hotel Albers, waarna iedereen met een voldaan gevoel weer richting Nederland kon.

[social_buttons style=”big” media=”facebook, twitter, googleplus”]