Knallend personeelsuitje Willingen met Schouten!

Het weekend van 9 en 10 maart mochten wij Schouten ontvangen voor personeelsuitje Willingen. Op 9 maart vertrokken zij met drie bussen vanuit Nederland en kwamen rond lunchtijd aan bij het Sauerland Stern hotel. Hier kon dan ook direct geluncht worden, daar waren de meesten toch wel aan toe na de reis.

Na de lunch was het tijd om in te checken en om te kleden, want voor de vrijdagmiddag stond er nog een zeskamp op het programma. In totaal streden er wel achttien teams om die felbegeerde beker en het ging er afwisselend hilarisch dan weer bloedfanatiek aan toe. Met z’n allen op de skippy of in die gekke broek werkte bij de meesten toch wel op de lachspieren. Maar knotshockey is toch wel een serieuze zaak, waar uiteraard gewonnen moet worden. Het nadeel bij bierpulschuiven is hoe fanatieker je wordt hoe moeilijker het gaat, geconcentreerd en rustig blijven dus. Een toren bouwen zou toch niet zo moeilijk moeten zijn, zeker niet voor mensen die in de bouw werken, maar zo’n wedstrijdelement maakt het toch anders. En een katapult schieten is één ding, maar dan moet dat balletje ook nog gevangen worden. Al met al een vrolijke middag waar het weer gelukkig ook goed aan meewerkte.

Daarna was het hoog tijd voor een borreltje en kon iedereen lekker even z’n eigen gang gaan. Bij het buffet in het hotel kwam iedereen elkaar weer tegen.
Na het avondeten ging de skiverhuur open en kon iedereen zijn of haar materiaal voor de volgende dag passen, dat ging allemaal vrij rap.
Om half tien werd er verzameld bij receptie voor de fakkeltocht. En iedereen die mee wilde was zo keurig op tijd dat de hele groep binnen no time kon vertrekken. Even korte uitleg over de fakkels: Hou ‘m recht op, let op partners dan wel collega’s en voor de rest heel veel plezier.
Er zat een spannende afdaling in de route, maar iedereen kwam veilig beneden waar ook nog een lokale beloning wachtte. Vanaf daar nog een stukje verder wandelen tot we op een open veld kwamen. Daar stonden een aantal kampvuren al te knisperen en kon lekker een kop koffie, thee of wel zo toepasselijk: jägerthee of glühwein gedronken worden. Nou was er al gehint dat er een verrassing zou zijn voor degenen die meegingen en die was er ook. Toen iedereen gezellig stond met een drankje startte een vuurwerkshow speciaal voor iedereen van Schouten. Ruim tien minuten lang schoot de ene na de andere vuurpijl de lucht in en spatte boven de hoofden in felle kleuren uiteen.
Het einde van de show en het begin van een regenbuitje waren goede aanleiding om weer terug naar het hotel te keren. Voor een aantal een mooi moment om lekker richting de slaapkamer te gaan, maar een groot aantal dook ook nog even de bar en de disco in.
Al met al een geslaagde eerste dag bedrijfsuitje Willingen.

Dag 2 personeelsuitje Willingen

De volgende ochtend was er een gezellig rumoer in de hal van het hotel. Iedereen had zo z’n eigen activiteitenprogramma voor de dag. Er was ook zoveel te kiezen. Een aantal ging richting de pistes om lekker te gaan skiën, snowboarden of sleeën. Maar er kon ook gekozen worden voor een wandeling, een arresleetocht, de rodelbaan, langlaufen of een tocht op de Fatmax E-steps. Hoe moet je daar nou allemaal uit kiezen?
En in de middag kwamen er nog twee keuzes bij. Er kon ook nog gekozen worden voor een bezoek aan de Warsteiner brouwerij of de glasblazerij.
Voor ieder wat wils in ieder geval en iedereen had elkaar aan het einde van de dag een hoop te vertellen. Wat een avonturen had iedereen meegemaakt. De drankjes bij de apres-ski dan wel in de hotel bar gingen er goed in en ook de eerste voetjes gingen van de vloer.

’S Avonds stond een groots feest op het programma in een eigen zaal in het hotel. Hier stond wederom een uitgebreid buffet te wachten. Tijdens het dessert had cameraman Marko ook een eerste versie van de film van het weekend af en kon iedereen elkaar alvast even in actie bewonderen. De DJ draaide de volumeknop steeds iets verder open en eersten kregen al zin om te dansen. Dat was mooi, want de band JeWelste stond er klaar voor. De dansvloer liep al snel vol en een aantal zijn er tot het einde van de avond niet meer af geweest.
Als de band even pauzeerde ging de DJ weer van start. Muziek uit alle jaren dus iedereen werd wel een keer verleid om de vloer op te gaan. Maar na een laatste nummertje, oke nog eentje dan, oke nog een echt laatste nummer, nou nog één dan! Was het om kwart voor twee toch echt afgelopen.
Wie echt niet meer kon stoppen kon nog de disco in, maar voor de meesten van het einde van het feest ook mooi het einde van de avond. Wat een feest!

Dag 3 personeelsuitje Willingen

De volgende ochtend na het ontbijt was het alweer tijd om op huis aan te gaan. De bussen reden voor en iedereen zocht zijn of haar plekje weer op. Tijd om de groep uit te zwaaien.

Lieve mensen van Schouten, we hopen dat jullie een fantastisch weekend hebben gehad. Voor ons was het in ieder geval een knaller van een seizoensafsluiting!

Groetjes van,

Anjette, Arjen, Brenda, Carolien, Cleody, Cynthia, Daan, Marko, Max, Michel, Moena, Paul, Sofia en Sytze

Heb je het ook naar je zin gehad?
Top, daar doen we het voor, maar wil je dan wellicht ook een recensie plaatsen, dat is voor ons namelijk heel belangrijk.
Dat kan je hier op onze site doen of hier op Facebook.